ericawinterqvist

Alla inlägg den 24 augusti 2012

Av Erica Winterqvist - 24 augusti 2012 20:59

Då var vår fjällvandring slut för den här gången. Vi har haft en himla mysig vecka. Igår blev det en lite kortare tur på ca 6 km. Det var lite småkyligt och mulet igår så vi gick inte så långt, men vi passerade en väldigt mäktig fors!. Idag har vi gått en längre tur som blev strax över milen lång. Vi gick mot viterskalet, dit vi gick förra året men iår gick vi inte ända till viterskalsstugan. Det är så himla fint när man kommer upp dit på fjället! 

Vi har tränat massor med Tora två senaste dagarna. Hon drog så mycket i kopplet första dagen, så vi bestämde oss för att ta dragselen på henne igår så det skulle blir lite skonsammare för henne. Sen kom vi på att det var ju ett bra tillfälle att träna lite drag också. Så vi varvade koppel och selen och lät henne dra när vi kopplade på selen och sedan inte när vi kopplade i halsbandet. Det var mycket jobb att få henne attt inte dra i halsbandet, men det har faktiskt funkat jättebra! Hon drar fortfarande lite i halsbandet, men när vi kopplar på selen är det stor skillnad och hon matar på som tusan! Hon har verkligen förstått skillanden!

Sen är det hur mycket dofter som helst i skogen och bitvis på fjället vilket gör det lite svårare på lilla Toran att koncentrera sej på att gå fint i kopplet. 

Som hon matade idag i selen tvekar jag inte på att hon kommer bli en bra draghund iaf =)



Dirie med viterskalet i bakgrunden


 



Lunchpaus i solskenet


 

Tora tycker att det är supertråkigt med paus!


 


Imorrn styr vi hemåt igen, trötta och nöjda! Hundarna har varit halvt medvetslösa på kvällarna!



Ovido - Quiz & Flashcards